Вчера Боряна Калейн стана шампионка в многобоя

Българските състезателки спечелиха общо пет медала (два златни и три сребърни) на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в испанския град Памплона. На финалите на отделните уреди днес Стилияна Николова взе злато на бухалки и сребро на топка, а ансамбълът се класира втори на три топки и две ленти.

Вчера Боряна Калейн стана шампионка в многобоя, а Николова се нареди втора. Калейн пропусна днешните финали заради контузия на глезена.

Калейн и Николова окупираха първите две места в многобоя в Памплона

Стилияна Николова изигра много силно композицията си с бухалки и беше оценена с 33.450 точки, а на топка зае втората позиция с 32.600 точки, а първа е Дария Варфоломеев (Германия) с 33.300 точки. Българката завърши четвърта на финала на лента с 29.600 точки с грешка. Българският щаб подаде контестация за оценката, но тя беше отхвърлена. На обръч Николова допусна сериозно изпускане на уреда и остана осма с 29.050 точки.

На обръч златото взе Маргарита Колосов (Германия) с 31.850 точки, а на лента първа е сънародничката й Дария Варфоломеев с 31.450 точки.

Българският ансамбъл спечели сребърен медал на финала на топки и ленти с оценка 28.700 точки и остана пети на пет обръча с 29.000 точки, както и на пета позиция в многобоя вчера. Новият състав Вая Драганова, Женина Трашлиева, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Камелия Петрова тренира заедно от около месец.

Италия спечели титлата на топки и ленти с 29.600 точки, а на трето място е Азербайджан с 27.550. На обръчи отново първи са италианките с 36.050 точки, пред Испания с 31.650 и Азербайджан с 31.000 точки.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА