По-рано полски сайт съобщи, че Киев е получил 14 самолета, вероятно от България

Няма да коментираме хибридна информация. Това заявиха от Министерството на отбраната за NOVA, относно информация, че Украйна е получила бойни самолети, а съмненията са, че са от България. 

По-рано в редица издания се появи информация, че Украйна е получила 14 бойни самолета Су-25 на части, а подозрения са, че самолетите може да идват от България.

До момента е ясно, че страната ни е в готовност да ремонтира украинска бойна техника у нас, но информация, че се изпращат изтребители към Украйна от министерството определиха като “хибридна”.

Подобна информация не се появява за първи път. Преди 3 месеца във Facebook статус сухопътните войски на Украйна публикуваха, че благодарят на България, че изпраща към страната 16 самолета МИГ-29 и 14 Су- 25. 

Тогава министър-председателят Кирил Петков отговори, че България дори не разполага с толкова бойни самолети. 

От Министерството на отбраната не дават точна бройка на самолетите Су-25, с които разполагаме, защото това е „секретна информация”. Ремонтирани обаче са само 8. 

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.