ГДНП е предприела проверка по сигнал

ГД „Национална полиция“ изпраща на прокуратурата материали от проверка за разширението на гробищния парк в Якоруда с мнение за образуване на досъдебно производство, съобщиха от МВР. ГДНП е предприела проверката по сигнал за извършени закононарушения при строителството и разширяването на гробищния парк върху съществуващото бивше корито на река Места.

При инспекцията е установено, че в разширението на съществуващия гробищен парк е извършено гробополагане, за което е съставен констативен протокол. След инспекцията, в приложено становище от ДНСК, е посочено, че към настоящия момент в регистъра на РДНСК не е налично разрешение за ползване на съществуващия гробищен парк в Якоруда. Установено е също, че е нарушен Констативен протокол да не се извършват нови загробвания в свободните терени до приключване на процедурата по изменение на общия устройствен план на община Якоруда.

Това дало основание на разследващите за обосновано предположение, че длъжностно лице от общинската администрация на Община Якоруда е осъществило състав на престъпление, като не изпълнило служебните си задължения и е нарушило предписание на държавен орган.

Предстои материалите и преписката да бъдат изпратени на Окръжната прокуратура в Благоевград с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено длъжностно престъпление, извършено от длъжностно лице от общинската администрация на Община Якоруда.

По случая за предприемане на последващи действия по компетентност са уведомени РИОСВ - Благоевград и РЗИ - Благоевград.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС