Близките й търсят помощ за скъпоструващо лечение

Денка е енергична, трудолюбива и упорита жена, борила се сама с трудностите на живота. Тя е обичана майка, сестра и леля. През септември 2020 г. след двумесечни необичайни болки в кръста, чува страшната диагноза - Карцином на ендометриума (рак на лигавицата на матката). На 16 октомври същата година претърпява операция. За съжаление резултатът от хистологията показва светлоклетъчен карцином, много упорит и агресивен, с наличие на единични милиарни метастази по тънкочревните бримки. Следва курс на съчетано лъче и химиолечение, което не повлиява заболяването, а напротив – то прогресира. Следват още два продължителни и изтощителни курса химиотерапия, по време на които тя губи косата си. Освен косата, организмът и тялото и също започват да отслабват, като в края на третата химиотерапия се налага кръвопреливане, за да се продължи лечението. Никоя от приложените схеми на лечение не дава резултат, а ракът продължава да прогресира и да засяга съседни тъкани и органи. В средата на февруари 2022 онкокомисия решава да изпробва друг вид лекарство. След първата вливка от новото лекарство кръвните показатели се сриват, появяват се неразположения като повръщане и диария, които водят организма и до предела на силите му. На 02.03.2022 г. е приета по спешност за ново кръвопреливане. Химиотерапията е преустановена с цел организмът да се стабилизира. До стабилизиране така и не се стига. На 16.05.2022 г. по настояване на семейството и Денка отново бива приета за животоспасяващо кръвопреливане. Този път са преляти 3 сака кръв, но хемоглобинът продължава да бъде изключително нисък. Лекарите казват, че не могат да се справят и в България няма какво повече да се предложи като опции за лечение.

Това разбира се е неприемливо за близките й и единствената й дъщеря. Със съдействие и препоръки от други онкоболни, успешно лекуващи се в Турция, се насочват към болница „Мемориал” в Истанбул. Изпращат епикризи, образни диагностики и изследвания и провеждат онлайн консултация с лекари онколози. От болницата дават положителен отговор за започване на курс имунотерапия – 3 вливки на 21 дни. Сумата за 1 вливка е 3 500 евро. На този етап очакваната сума необходима за първи курс на лечение е 10 500 евро + разходи за транспорт и престой в Турция.

Тази сума е непосилна за семейството, затова се обръщат към всички вас, които четат тяхната история, със зов за помощ. Подкрепете Денка в борбата и за живот и й дайте шанс отново да бъде същият силен и енергичен човек.

Открита е дарителска сметка:

IBAN:BG61RZBB91551014454947

SWIFT/BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Денка Господинова Попова

Revolut: @denkapopova54

PayPal: @denkapopova54

С повече подробности за историята на заболяването, можете да се запознаете тук.