По думите му увеличаването на бедността е тревожно

Президентът Румен Радев се надява правителството да не губи от поглед тежката социално-икономическа криза в страната заради фокуса, който кабинетът поставя върху външната политика.

„Очаквам този устрем и енергия, които се влагат за решаването на проблемите на РС Македония по нейния път към Европа, да се прилагат в не по-малка степен за решаване на проблемите на българските граждани”, апелира държавният глава.

И добави: „Увеличаването на бедността е тревожно. Инфлацията, цените, това, което става в енергетиката, в топлофикациите. Очаквам там да бъде фокусирано вниманието”, подчерта Радев. 

 

 

Президентът посочи, че очаква Коалиционният съвет днес да следва постигнатите с консенсус, становище и предложения от КСНС от януари и да отстоява българския интерес и Копенхагенските критерии. „Ако всичко това се случи, ние по най-добрия начин ще помогнем на РСМ да върви устойчиво по този път”, каза той.

Той засегна и българския закон „Магнитски”, като заяви: „Мисля, че очевидното нежелание на прокуратурата да се бори с корупцията в България не означава, че трябва да се погазват основни законови положения и базови човешки права, за да се търси справедливост”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.