Това се посочва в изявление на кабинета на британския министър-председател

Британският министър-председател Борис Джонсън обсъди темата за евентуално петролно ембарго срещу Русия с унгарския министър-председател Виктор Орбан. Това се посочва в изявление на кабинета на британския министър-председател.

"Джонсън призна, че някои страни ще се окажат в трудни условия, опитвайки се да осигурят енергийни доставки,. Въпреки това изрази надежда, че ЕС може да приеме шести пакет от санкции, като се има предвид изключителното значение на прекратяването на войната в Украйна възможно най-скоро", се казва в документа.

"Даунинг стрийт" посочи също, че Джонсън е подчертал необходимостта "да продължи да се оказва максимален икономически натиск" върху Русия.

"И двамата лидери се съгласиха, че гарантирането на енергийната сигурност и вътрешната устойчивост в Европа е от жизненоважно значение и че безкрайната конфронтация в Украйна ще доведе само до повече страдания", заявиха от кабинета на британския премиер. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС