"Време е да застанем от правилната страна на историята", споделя актьора

Актьорът Алек Алексиев с ново амплоа – да помага на украински бежанци. Той дори отиде на приема при президента с тениска с надпис "Не на войната".

„Не спирам да заявявам своята позиция. И вярвам, че колкото повече се говори за това – толкова повече съмишленици могат да се намерят, да се срещнат. На приема видях неутралитет. На фона на това какво се случва на официални събития по света – немалка част от политиците и обществените личности, заявяват своята позиция срещу войната в Украйна  - със значка или друго – у нас видях неутралитет”, сподели той.

„Нивото ми на толерантност започва да приключва вече. Нямам време да  влизам в диалог с такъв тип хора. Мисля, че можем да се фокусираме върху това, което се случва тук и сега. Да действаме, а не да говорим. Това ще бъде по-нататък. Историята сама ще си го докаже. Време е да застанем от правилната страна на историята”, подчерта той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.