Той е провел телефонен разговор с Еманюел Макрон и Олаф Шолц

Владимир Путин предупреди в събота лидерите на Германия и Франция да не увеличават доставките на оръжие за Украйна, предаде АФП. Руският държавен глава е заявил на френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц, че продължаващите доставки на оръжие за Украйна са „опасни”, предупреждавайки „за рисковете от по-нататъшна дестабилизация на ситуацията и влошаване на хуманитарната криза”, отбеляза Кремъл. Телефонният разговор на тримата се е провел по инициатива на Берлин и Париж.

Кадиров: Полша може да последва Украйна

Лидерите са обсъдили преговорния процес, който е в замразено състояние, добави ТАСС. Путин заяви, че напрежението на продоволствения пазар ще намали достави на руска селскостопанска продукция, но трябва да се премахнат санкциите. Той добави, че Москва е готова да търси начини за безпрепятствен износ на зърно. Путин е информирал също как постепенно „се налага мирният живот в Донбас”.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС