Целта е да бъдат предпазени от жегите многобройните чужденци, които работят в емирството

Шефовете в Катар вече няма да могат да принуждават своите работници и служители да се трудят на открито през деня през летните месеци. Целта на това ограничение е да бъдат предпазени от страшните жеги многобройните чужденци, които работят в емирството.

Катар ще домакинства среща на върха на износителите на газ

В навечерието на Световното първенство по футбол, на което е домакин, Катар се опитва да подобри имиджа си по отношение на спазването на човешките права, отбелязва ДПА. Емирството е обект на критики от страна на международната общност за предполагаема експлоатация на икономическите мигранти, които съставляват по-голям част от работната сила в богатата на енергийни ресурси страна. Тези критики се засилиха в навечерието на Световното по футбол, на което в Катар отдават изключително значение.  

От Министерството на труда и социалната политика на страната обявиха, че работата навън е забранена от 10 часа сутринта местно време до 15:30 часа, от 1 юни до 15 септември ежегодно.

Нетипична за сезона жега в Турция

Със закона, който беше приет през миналата година, се забранява и труда на определени работни места в Катар, независимо по кое време на деня, ако температурата на пряка слънчева светлина се повиши над 32,1 градуса по Целзий.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА