Според прокуратурата, те са нанесли лека телесна повреда на д-р Любомир Ал - Хакак

Районният съд в Самоков решава дали да остави за постоянно в ареста двамата братя, обвинени за нападението над медици в спешния център в града.

Според прокуратурата те са нанесли лека телесна повреда на д-р Любомир Ал-Хакак, както и са действали по хулигански подбуди с особена дързост. Часове, след като бяха задържани, чрез адвоката си - те се извиниха за случилото се и поискаха да сключат споразумение с прокуратурата, защото смятат да признаят вината си. Роднините им днес имаха намерение да организират мирен протест, но на този етап това не се е случило.

Нов случай на агресия над медици в Самоков

Лекарите от спешния център в Самоков казват, че едва ли ще приемат така поднесените извинения, защото в последно време вербалната и физическата агресия от страна на близки на пациенти става все по-честа. Стигнало се е до подаването на няколко оставки след нападението над д-р Любомир Ал-Хакак.

На спешна среща при кмета на Самоков ромски медиатори, полиция и медици са стигнали до общото решение до няколко дни от полицията да осигурят щат на полицай, който да предотвратява всички случаи на напрежение.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.