Жалбата е внесена от жена, която твърди, че станала жертва на американеца през лятото на 1996 г.

Британски прокурори дадоха зелена светлина на полицията да повдигне две обвинения за "непристойно посегателство" на бившия холивудски филмов продуцент Харви Уайнстийн, предаде Ройтерс. Жалбата е внесена от жена, която твърди, че станала жертва на американеца през лятото на 1996 г. в Лондон.  

Харви Уайнстийн отново пледира невинен в съд в Лос Анджелис

„Прокуратурата е одобрила да бъдат повдигнати обвинения срещу Харви Уайнстийн, „след като бяха разгледани събраните от полицията доказателства в хода на разследването", обясни Роузмари Ейнзли от Кралската прокуратура.

Тя каза също, че „наказателното производство срещу подсъдимия е активно и той има право на справедлив съдебен процес".

Падна едно от обвиненията срещу Харви Уайнстийн (СНИМКИ)

Харви Уайнстийн в момента излежава в калифорнийски затвор присъда от 23 години лишаване от свобода, след като през 2020 г. беше признат за виновен по обвинения в изнасилване и сексуално посегателство срещу две жени. 

Той очаква началото на процес по 11 обвинения от пет жени в изнасилване и сексуално посегателство, извършени в периода между 2004 г. и 2013 г. Продуцентът настоява, че е невинен. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.