От опозицията увериха, че ще се регистрират и кворум ще има

Гласуването на вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков е тази вечер. От опозицията увериха, че ще се регистрират и кворум ще има. От „Продължаваме Промяната” казаха пред NOVA, че още разговарят с депутати, но засега не са намерили нужните шестима.

Спасяването на правителството на Кирил Петков изглежда все по-трудна задача, въпреки че управляващите още имат надежда.

„Новото мнозинство на ДПС към момента взима превес. Ние сме се обърнали с директен призив към всички народни представители, които искат да бъдат от правилната страна на историята и искат да подкрепят българските граждани. По-важно за България е да се овладеят всички кризи, но това може да стане само с работещо правителство и работещ парламент. Аз не виждам алтернатива на това правителство”, каза Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната”.

„Аз аргументи не чух вчера. Икономическите бяха разбити на пух и прах, аргументите по отношение на макрорамката. Все още не мога да разбера защо това ново мнозинство искат оставката на това правителство”, заяви Иво Мирчев от „Демократична България”.

„Видях лицемерие. Дебатът не беше достоен дебат за българския парламент. Но видях лицемерие, както в аргументите за вота на недоверие, така и в поведението на опозиционните партии”, каза Ирена Анастасова от БСП.

Опозицията обаче смятат, че доводите са категорични.

„Внесохме вота на недоверие с много ясни мотиви. Това правителство бележи провал във всяка една сфера от обществено политическия живот и нанася вреди, то е вредно за България и час по-скоро трябва да отиде в историята”, заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ.

„Наистина не желая повече да съм депутат и да ги гледам тези хора. Аз не се чувствам добре. Морални и честни хора не могат да оцелеят в този парламент, ние не можем да се гледаме вече в очите”, заяви Ива Митева.

„Това, което се случва през последните няколко дни, смятам, че слага един достоен некролог на работата на това Народно събрание”, заяви Костадин Костадинов от „Възраждане”.

„Спазването на законите е празник на демонстрацията”, заяви Карадайъ. Запитан дали депутатът Делян Пеевски ще присъства на вота на недоверие, той каза: „Не знам още, но ние сме либерална партия”.

Със заявките и на опозицията означава, че кворумът ще бъде подсигурен. А решението остава под въпрос.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.