Изразявам неодобрение и се разграничавам от кадровата политика на партията, заяви той

Иван Хиновски напуска "Има такъв народ". Той съобщи това във Facebook. 

"С настоящето заявявам намерението си да напусна ПП ИТН считано от днес.
Изразявам неодобрение и се разграничавам от кадровата политика на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции", пише Хиновски, който не е депутат. "Нищо от реформите, които обещахме на избирателите си не бе изпълнено, нито бяха направени и опити за това. А предложихме най-добрата за България енергийна програма по мнението на редица авторититни български и европейски партньори.
Предстои обсъждане на енергийната политика на България на Евроатлантическа конференция, на която като експерт трябва да споделя постигнатото от правителството. Разбирате колко ще ми бъде трудно да не бъда обективен!", пише Хиновски. 

"Независимо от моето напускане на ИТН ще продължа да работя за реформите в българската енергетика като експерт, а не политик, какъвто винаги съм се старал да бъда, за повишаване на енергийната сигурност на страната и преодолянате на енергийната бедност. На всички желая успех и оставам на ваше разположение за въпроси и съдействие!", пише Иван Хиновски. 
 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.