Според него министър-председателят е опасен за българската национална сигурност

"Очевидно е, че нашият министър-председател е опасен за българската национална сигурност и трябва да се постави под запрещение и да се започне процедура по неговото освидетелстване”. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов от кулоарите на парламента. Поводът е обявяването от Петков, че България години 70 руски дипломати.

ГОНИМ РУСКИ ДИПЛОМАТИ: Политическите реакции

Костадинов обяви, че призовават Кирил Петков "моментално да напусне страната". 

"Кирил Петков каза, че всяка една особа, която извършва дейност в България срещу българските интереси и в защита на чужди интереси, трябва да напусне страната. В това с министър- председателя сме на едно и също мнение. В този ред на мисли ние призоваваме Кирил Петков моментално да напусне страната, защото действа в чужди интереси, след това да го последват една чат от неговите министри и всички парламентарни групи, които миналата седмица гласуваха националното предателство за вдигане на ветото над преговорния процес с Македония: ПП, ДБ, ДПС, ГЕРБ и БСП".

ГОНИМ РУСКИ ДИПЛОМАТИ: Политическите реакции

По думите му целта на това "неадкекватно изцяло и в интерес на американското посолство решение е да се скъсат отношенията между България и Русия". 

„Странно е, че това изгонване посред нощ съвпада със срещата на върха на държавните глави на НАТО. Очевидно нашият министър-председател - единият от мотивите му е - отчаяно да се докара пред  своите американски господари и, демонстрирайки своите анти руски политики, да получи шанс за следващо управление на България”.   

Гледайте целия разговор във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.