„Път за преговори винаги има”, добави още той

Първи коментар от „Продължаваме Промяната”, след като от БСП обявиха, че стопират всякакви преговори с ПП за съставяне на правителство. Председателят на парламентарната група Андрей Гюров обясни, че продължават да правят всичко възможно, за да бъде излъчено правителство в този мандат.

„Сега имаме нова информация - трябва да седнем, да обмислим и да се върнем на масата за преговори, където се надяваме и от БСП да осмислят тяхното становище”, обясни той. Ще бъдат свикани колективните органи на партията, ще има заседание на парламентарната група и впоследствие на Националния съвет, на който ще бъде обсъдено становището на столетницата.

Нинова: Стопираме всякакви преговори с ПП за съставяне на правителство

Ултиматума на БСП, че ще се върнат на масата на преговорите, ако от ПП предложат друг премиер, той коментира така: „Път за преговори винаги има. Иначе нямаше да ги наричаме преговори, а извиване на ръце. Имаме време до петък, така че всички опции са на масата”, посочи Гюров.

Той уточни, че към момента не се е стигнало до етап, в който да се обсъжда персонален състав на правителството. Коментирали се формула и програма, около които да се обединят всички коалиционни партньори.

Относно решението за изгонването на 70 руски дипломати, той каза, че това е в прерогативите на Министерския съвет. „Явно е взето решение и това е нормално действие на премиера. Там действа правилото на пропорционалност, така че не виждам никаква драма в това решение”, подчерта председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната”. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.