Мъжът е обвинен за смъртта на две млади жени

Прокуратурата проверява дали полицаи са помагали на Георги Семерджиев да се укрие след тежката катастрофа в София.

Припомняме, че мъжът е обвинен за смъртта на две млади жени - на 22 и 26 години. Инцидентът стана късно във вторник вечерта на кръстовището до хотел „Хемус”. След произшествието Семерджиев и неговата спътничка избягали от мястото. След анализ на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е установил данни във връзка с евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние.

Полицайката от катастрофата: Съвестта ми е чиста, а всички ще си сърбате попарата

Ще бъде проверено дали служители на реда са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение с цел да набавят за себе си или за другиго облага. Ще бъде проверено и дали полицаи не са докладвали в Прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от Георги Семерджиев.

Кола се разцепи при тежка катастрофа в София, има загинали пешеходци (ВИДЕО+СНИМКИ)

След приключване на проверката въз основа на събраните материали ще бъде извършена преценка от СГП на всички данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.