Вижте защо броят на импулсивните покупки се повишава драстично

Пиенето на кафе преди пазаруване може да доведе до повишаване на броя на покупките и респективно до увеличаване на похарчените пари. Това показва проучване, цитирано от SkyNews. 

Учените направили сравнение на склонността на клиентите към импулсивни покупки, след като са пили кафе, чай или газирани напитки. Оказало се, че пиенето на съдържащи кофеин течности води до по-голям разход на пари. 

Пиенето на кафе - полезно ли е за здравето?

Хората купували основно продукти от така наречената "хедонистична кошница" - ароматни свещи, парфюми, масажори и декорации за дома. Те обаче избягвали предмети, необходими в ежедневието като тетрадки, кухненски прибори и дори торби за боклук. 

След чаша кафе водата е препоръчителна

Според учените това се дължи на факта, че кофеинът увеличава възбудата, което пък води до повишена чувствителност на възприятията. Именно затова хората купували неща, които да задоволят собствените им нужди и желание, но от които невинаги имали необходимост в конкретния момент. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.