Кадърът беше разпространен в интернет

Началникът на кабинета „Петков” Лена Бориславова излезе с позиция във Facebook, след като в интернет се разпространи снимка от Министерския съвет, на която тя е заедно с бившия премиер Кирил Петков. Появиха се твърдения, че двамата са хванати за ръце. Бориславова обаче отрече това и подчерта, че не би го направила.

„Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила”, заявява Бориславова.

​Тя обяснява, че няма проблем в това, че има такъв кадър. Но допълва: „Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната”.

„Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г. Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж. Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България”, завършва публикацията си Бориславова.

По-късно публикацията ѝ беше споделена и във Facebook профила на Кирил Петков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.