Във вторник следобед работник по поддръжката на туристически бунгала падна в пропаст

Във вторник следобед двама работници по поддръжката на туристически бунгала във Врачанския Балкан тръгнали да се разхождат в местността Невестина пропаст. Единият от тях се подхлъзнал и паднал в пропастта. 

Спасителят Станой Арабаджиев споделя, че мястото е леснодостъпно. "Направихме предварително разузнаване, за да видим дали има шанс за оцеляване. Пропастта беше дълбока 45 метра, видяхме, че няма шанс и изчакахме пещерно спасяване. След това двама колеги слязоха, откриха тялото на пострадалия, положиха го на специализирана носилка и с дружни усилия извлякохме тялото", разказа той. 

Спасители: Мъжът, паднал в пропаст във Врачанския Балкан, не е имал шанс за оцеляване

Цели седем часа продължи спасителната операция, същинската ѝ част обаче продължи два часа. За това време пещерните спасители извадиха тялото на мъжа. Според тях операцията е щяла да бъде по-сложна, ако е имало препятствия, но пропастта е била чист отвес. Те споделят, че повече технологични средства трябва да бъдат включени към спасителните операции,а доброволци да не се допускат поради високия риск.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.