Британско формирование е на съвместна подготовка у нас с наши военнослужещи

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов запозна  началник-щаба на полевата армия на Обединеното кралство генерал-майор Колин Уиър с процеса по създаването на бойна група на НАТО в България и подчерта, че форматът остава гъвкав с възможност за провеждане на съвместна подготовка, от която съюзниците винаги могат да се възползват.

Това стана по време на работната им среща. От Министерството на отбраната съобщиха, че адмирал Ефтимов е изразил своята признателност за продължителната подкрепа и ангажираността на Обединеното кралство към възпирането на източния фланг на Алианса, както и за развръщането на военно формирование на територията на страната ни и възможността за провеждането на съвместна подготовка.

От своя страна гостът е благодарил на военното ръководство на Министерството на отбраната за оказаната подкрепа към британското военно формирование, провеждащо съвместна подготовка с части от Сухопътните войски на Българската армия. Той е изразил задоволството си от нивото на подготовка и е споделил, че тя е много полезна за повишаване на оперативната съвместимост на британските военнослужещи.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.