Програмата включва срещи с любими поети, интересни тематични изложби и музикални изпълнения на живо

Една от най-успешните инициативи на Столичната библиотека – лятната кампания „Зелени библиотеки“, насърчаваща четенето от най-ранна детска възраст и привличаща нови читателски публики, се провежда за осма година през август в парковете на София.

Може ли четенето да се превърне в игра за децата (ВИДЕО)

Арт програмата на „Зелени библиотеки“ включва срещи с любими поети, които раздават свои нови книги с автографи, интересни тематични изложби, музикални изпълнения на живо.

Библиобусът, който разполага с 1500 тома – нови заглавия от съвременни и класически автори, също е на събитията. От него читателите на библиотеката могат да си изберат книги за дома. Досега има над 600 нови читатели.

„Има голям интерес към книгите, които са част от учебната литература. При нас има и такива заглавия, така че децата могат да си вземат книжки и от тук”, разказа Борислава Борисова пред БГНЕС.

Книга събира най-добрите бизнес стратегии за фрийлансъри

Тя съобщи още, че на местата се издават и безплатни читателски карти за една година за Столичната библиотека.

„Всеки желаещ може да вземе или остави книга. Имаме и други различни дейности за деца – рисуване, занимания с роботи и интерактивни игри”, добави тя.

„Зелени библиотеки“ се провеждат от 10:00 ч. до 14:00 ч. на следните места:

- 14 август в парк „Св. Троица“
- 20 август в „Западен парк“
- 21 август в „Зоопарк – София“
- 27 август в „Северен парк“
- 28 август в парк „Витоша“ - пред хижа „Алеко“

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.