Наложило се е спешно осигуряване на захранване към Първа градска болница и „Пирогов”

Огромна авария предизвика наводнение в центъра на София и остави хиляди домакинства без вода за часове. Наложило се е спешно осигуряване на захранване към Първа градска болница и „Пирогов”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Сигналът на аварията е подаден малко след 13 часа. Причината е повреда в централен водопровод, който захранва по-голямата част от центъра на София. Свидетели разказват, че от градинката край НДК буквално е бликнал фонтан от земята, а улиците в района за минути са се превърнали в реки.

Първа градска болница и „Пирогов” са останали без вода за около час. По-късно водоснабдяването там е възстановено.

От „Софийска вода” обясниха, че аварията е тежка, а към 19 часа екипите продължават работата си на терен.

„Екипите са мобилизирани веднага. Извършено е превключване, за да се осигури вода на засегнатите зони като двете болници. Зоната е максимално ограничена, така че все още само малка част от „Лозенец” няма вода. Такива аварии се случват доста рядко. Тази е доста сериозна и затова са мобилизирани повече екипи”, заяви Цветан Никлин.

Очакванията са работата по отстраняването на аварията да продължи почти до полунощ. Ще бъде подсигурено и алтернативно водоснабдяване чрез водоноска.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.