Компанията е основана в Нидерландия, но работи с екип от изцяло български софтуерни разработчици

NEXT BASKET е новото име в света на електронната търговия, което ви съветваме да запомните. Първо - защото вероятно ще го чувате често. И второ - защото винаги, когато го чуете, ще можете смело да мислите за България като за водещ играч на световната технологична сцена.

Компанията NEXT BASKET е основана в Нидерландия, но работи с екип от изцяло български софтуерни разработчици. Екипът от родни програмисти използва последните години, за да замисли и реализира първата по рода си европейска платформа от типа “всичко в едно” за онлайн търговия.

А резултатът обещава изцяло да промени начина, по който се стартират, оптимизират и управляват продажби онлайн - независимо дали имате десет продукта или десет милиона продукта.

Не като Amazon, не като Magento… А нещо по-добро!

Немалко български програмисти разказват анекдоти за задания от типа на “Искам нещо като Amazon, но по-добро.” Една малка група обаче запретва ръкави и решава да предизвика себе си и света около себе си.

Един бегъл поглед върху планираните архитектура, фунцкионалности, интеграции и услуги на NEXT BASKET ни показва, че платформата реално надскача най-големите си световни конкуренти. А някои от тях - видимо и многократно.

NEXT BASKET е първата европейска платформа която има капацитета да покрие абсолютно всички фази от е-комерс процеса - от изработката и оптимизацията на онлайн магазин, до логистиката, счетоводството и дори кол центъра на различни езици.

За първи път тук виждаме комбинация от складови услуги и онлайн магазин, както и бързо и бюджетно създаване на онлайн магазин в множество държави с осигурена доставка. За първи път виждаме също готово софтуерно решение за използване на стоката във физическия магазин за онлайн поръчки и ERP система към онлайн платформа.

А това е само началото.

Софтуерна архитектура от ново поколение

NEXT BASKET залага на микросървисна архитектура без централен софтуер, който да управлява отделните малки модули. Или иначе казано, това е гъвкава архитектура, която работи в абсолютен унисон със степента си на натоварване - без забавяне на скоростта. Зареждането никога не надминава една секунда, а оптимизацията за търсещи машини има възможно най-добрата основа за отлични класирания.

В допълнение, NEXT BASKET има вградени тестове за грешки в кода, които свеждат възможността за бъгове до абсолютния минимум. Това позволява работата с огромно количество продукти, интеграции и пазари без риск от “счупване” на сайта и нужда от огромен екип от програмисти, които да се грижат за техническата изправност на сайта.

Не на последно място, сървърните ресурси на платформата са 100% скалируеми. Това прави разходите за хостинг много по-ниски от стандартните, а добавянето на функционалности - бързо, лесно и достатъчно гъвкаво дори и за най-динамичните бизнес ниши.

Един от най-богатите каталози с функционалности в света

И когато говорим за функционалности, NEXT BASKET планира да стартира с точно 340 такива! Това превръща платформата в една от най-богатите по този показател в световен мащаб и съответно - в една от най-лесните за адаптиране към буквално всички бизнес нужди и изисквания.

Списъкът с функционалности започва точно с каквото се очаква, а именн0 - с безплатна миграция от друг онлайн магазин с помощта на готови софтуерни решения. Следват продажби в над 30 валути, автоматична синхронизация с куриерски фирми, ново поколение чекаут процес за бързи продажби… И още около 335 начина да правите реални пари онлайн.

90 интеграции, 112 услуги и продажби в 28 държави

Платформата ще позволява интеграция с всички популярни маркетингови, SEO, финансови и UX инструменти на пазара. Както, впрочем, и с някои не толкова популярни и често подценявани алтернативи, на които бихте могли да се доверите за оптимизация на процесите.

В зависимост от нуждите на бизнеса ви, можете да избирате между варианти на сътрудничество с 112 платени и безплатни услуги. Сред тях са дигитален маркетинг, професионално фотозаснемане, пълно счетоводство на фирмата, дизайнерски и копирайтинг услуги.

Всичко това може да се разгърне в различен брой езикови версии и да генерира продажби в 28 държави в Европа. А по-късно (загатват създателите) - и отвъд стария континент.

Първата работеща версия на NEXT BASKET се очаква в началото на 2023 година. А дотогава - можете да научите всичко за платформата на нейния официален уеб сайт, тематично достъпен и на български език.