Те трябва да установят дали имат връзка с бедствието

Министерство на земеделието, МВР и Прокуратурата започват проверки на извършената сеч в района на наводнените села в Карловско. Целта е да се установи дали има допуснати нарушения и дали тези дейности имат връзка с бедствието.

Мародери се появиха в наводненото село Каравелово

Работата по възстановяването от щетите в наводнените села продължава. Очаква се да бъдат изградени временни водопроводи, работи се и по възстановяване на електрозахранването. 

По-голям остава проблемът с настаняването на бедстващите хора. 7 къщи са напълно разрушени, 60 са необитаеми, а 84 са негодни за живеене. Министерството на отбраната е уверило, че ще предостави контейнери, които стават за живеене, дори и в есенно-зимния сезон.

Заместник-кметът на Карлово Данка Люртова каза в ефира на NOVA, че в най-тежко засегнатите села има нужда от помощ от доброволци, както и от малкогабаритна техника.

Кабинетът прие мерки в помощ на засегнатите от наводненията села (ВИДЕО)

Хората ще получат и психологическа помощ, заради нежеланието им да напуснат разрушените си домове.

Стотици доброволци помагат на засегнатите от наводненията в Карловско (ОБЗОР)

Тази сутрин хората в село Богдан се събудиха с новината, че вече имат нов мост, макар и дървен, който свързва част от най-пострадалите къщи с центъра. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.