Той обаче трябва да премине през редица стъпки

В момента, в който кралицата умре, короната преминава незабавно и без церемония в ръцете на наследника Чарлз, бившият принц на Уелс. Но за да бъде коронясан за крал, той трябва да премине през редица стъпки, пише Би Би Си.

Крал Чарлз Трети - от детството до днес (ГАЛЕРИЯ)

Как ще се нарича той?

Едно от първите му действия е да реши дали да управлява като крал Чарлз III, или да приеме друго име. Например, първото име на дядо му Джордж VI е било Алберт, но той е управлявал с едно от вторите си имена. Чарлз може да избере едно от четирите си имена - Чарлз Филип Артър Джордж.

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Почина Елизабет II

Той не е единственият, на когото предстои да смени титлата си.

Въпреки че е престолонаследник, принц Уилям няма да стане автоматично принц на Уелс. Той обаче веднага наследява другата титла на баща си - херцог на Корнуол. Съпругата му Катрин ще бъде известна като херцогинята на Корнуол.

Ключови дати в живота на кралица Елизабет II

Съпругата на Чарлз също ще получи нова титла, като пълното ѝ име ще бъде кралица-консорт - с термина „консорт” се обозначава съпругата на монарха.

Официални церемонии

В първите около 24 часа след смъртта на майка си Чарлз ще бъде официално провъзгласен за крал. Това става в двореца „Сейнт Джеймс” в Лондон пред церемониален орган, известен като Съвет за възкачването на трона.

ОПЕРАЦИЯ „ЛОНДОН БРИДЖ”: Какъв е планът за действие след смъртта на Елизабет II

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.