Инициативата е под надслов „Детето научи безопасно по пътя да върви"

Дискусията за безопасността на децата на пътя ще се проведе под формата на интересни игри и разиграване на различни ситуации. Участниците в събитието ще покажат на децата, как да разпознават светлините на светофара и пътните знаци. Ще им обяснят и кое е правилното и кое е неправилното поведение на пътя.

„Кампанията цели да насочи вниманието на обществото към родители, учители, ученици, специалисти в тази област, така че, да не даваме гласност на темата само на първия учебен ден или в някакъв епизодичен момент. А това да бъде едно постоянно присъствие, в разговори, дискусии”, обясни Ани Чакърова, президент на „Сороптимист Съюз България”.

Организаторките на инициативата напомниха, че в училищата и детските градини, трябва да има часове по пътна безопасност.

„Бихме искали да обучим пътните полицаи, когато ни спрат, да могат да дадат съвет на родителите, как да возят детето си по-безопасно. Въпросът не е само да се глобяваме, а да намерим начин за промяна на поведението”, коментира Милена Захариева от неправителствената организация „Деца на борда”.

Събитието ще се проведе на 15 септември, в търговски център в София.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.