В книгата се побират разказите на 25 студенти на актьора, сред които Ваня Щерева и Иван Юруков

25 истории в памет на легендарния актьор и преподавател Стефан Данаилов са събрани в сборника “Колко е лесно да бъдеш обичан”. Идеята е на ученичката му Ива Папазова. В книгата място намират разказите и на други студенти от НАТФИЗ, които са успели да се докоснат до Стефан Данаилов.

„Това не са само уроци по актьорско майсторство, това са уроци и за живота. Историята, която най-много ме докосна, е на Иван Юруков. Историята е много истинска, много лична. Една прегръдка в един тесен коридор”, загатна Ива Папазова. Тя споделя, че всеки, който е познавал Стефан Данаилов, го е заобичал.

„Всички негови студенти са били част от нещо много специално. И със сигурност ще има много други, които ще искат да кандидатстват в НАТФИЗ. Понеже няма да могат се докоснат лично до него, смятам, че това ще стане чрез тази книга”, допълни още Папазова.

Срещата на актрисата Ваня Щерева със Стефан Данаилов, също е разказана в книгата. „В нея съм написала, че той ни научи на живот и на обичане. Имаше незаменима харизма, която не съм виждала в друг човек. Даде ни топлота и добрина”, споделя Щерева.

Редактор на сборника с разкази е Александра Александрова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.