От фондация „Еду Компас” подготвят специален наръчник за родители

Кампания „Силен съм, но не насила” стартира в училищата в цялата страна. Тя има за цел не само да информира за проблема с насилието в училище, но и да се започне усилена работа с децата, учителите и родителите.

„Ние дефинирахме едни суперсили или умения, които да помогнат на децата в това сами да навигират в този проблем. Проблемът с насилието се ражда и последствията от него се закотвят в тялото и в емоциите. И в тази връзка, ние включваме работа с тялото и с емоциите”, обясни в студиото на „Социална мрежа” Елица Костова, директор на фондация „Еду Компас”.

„Проявата на агресия от страна на децата показва, че има някакъв проблем, травма, която детето се опитва да балансира. И почти винаги тази травма идва от семейството”, допълни Боян Келчев, който е проектен мениджър на Фондация „Еду Компас”.

От фондацията обясниха още, че подготвят специален наръчник за родители, който ще се разпространява в електронна форма и ще бъде достъпен за всеки, който проявява интерес.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.