Антонио Саусис описва съветите си в книга

За да помогне на хора, които не могат да се справят с преодоляване на болката след загуба на близък, Антонио Саусис издава книга с техники. Самият той преживява много тежко смъртта на майка си и се обръща за помощ към инструктор по йога.

 „С майка ми бяхме много добри приятели. Когато бях на 19 години, тя почина. И две години аз не страдах. След това разбрах, че моята костна система се е калцирала, където се случва привързаността. Затова разбрах, че не можем да преодолеем смърт, а трябва да променим отношението си към нея”. 

Скоро след загубата на неговата майка, Антонио Саусис среща неговата инструкторка по йога. По нейна молба прави списък със симптомите, които е почувствал. По-късно ги описва в книгата.

„Ние не говорим за изцеление, защото не сме болни. Ние говорим за преодоляване на скръбта и да се върнем към здравото си състояние. Защото има последствия - върху мозъка, социални, духовни физически”.

Инструкторът обяснява още, че за да преодолее болката, човек трябва да се справи с няколко неща - да приеме реалността и да се приспособи към новата реалност. Това се случва обикновено между една и две години.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.