Снимките могат да бъдат видени на Моста на влюбените до НДК

Над 200 фотографии, показващи успехите на българските спортисти, могат да бъдат разгледани на Моста на влюбените до НДК. Снимките ще дадат възможност на хората да се докоснат отблизо до своите спортни любимци, да усетят емоциите им в някои от най-важните мигове в кариерите им и да вникнат отвъд победите и загубите. Автор на снимките е спортният фотограф Любомир Асенов.

„Примерно Антоанета Костадинова стана втора в Токио, но тази сълза, която тогава успях да заснема, бе сълза на облекчение за всичкия й труд през годините. Златният медал на Ивет Горанова беше несравнимо изживяване. Има и снимки от Формула 1”, разказа Любомир Асенов.

Идеята е да се популяризира българският спорт, обясни още фотографът.

„Това, което исках да направя, понеже аз не съм професионален спортист, е да помогна на всички спортисти, които дават всичко от себе си, а не ги показват никъде, да ги покажа на света".

„Футболистите трябва да дават добрия пример, точните послания”, коментира футболистът Димитър Бербатов, чиито  успехи са показани във фотоизложбата.

Фотографиите могат да бъдат видени до 3 октомври.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.