Ангел Григоров е един от малкото български журналисти, останали в Москва

Хората в Русия са притеснени от частичната мобилизация, която обяви в сряда президентът Владимир Путин. Това каза пред NOVA кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров. Той е един от малкото останали в Русия български журналисти. 

“Някои напускат страната, или търсят начини да напуснат страната, други излизат на протести, а трети изпълняват закона и се явяват във военните окръжия, за да бъдат мобилизирани”, разказа още журналистът.

Мобилизацията в Русия започна, вижте първи кадри на отпътуващите резервисти (ВИДЕО)

По последна информация на правозащитната организация “ОВД инфо” на територията на цяла Русия, в 38 града са задържани повече от 1300 протестиращи. А търсенето на самолетни билети се е увеличило с около 35% през последното денонощие. 

Според Григоров са възможни “всякакви сценарии и вероятно бъдещето на протестите зависи от т.нар “специална военна операция”. 

По думите му в Русия до 21 септември официалната информация за войната е била, че “там някъде в Украйна тече специална военна операция”, която се извършва от специалисти, които “защитават родината”. 

“След обявяването на частичната мобилизация  от президента Путин, страната е в радикално нова ситуация и специалната военна операция може да влезе във всеки руски дом”, каза Григоров. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.