Продаденият в Лондон ръкопис беше с начална цена 40 000 лири

Текстът на хита на Дейвид Боуи "Starman" от 1972 г., написан на ръка от певеца, беше продаден на търг за 203 500 британски лири (почти 227 000 евро), съобщи АФП. 

Песента, включена в изключително успешния албум на Боуи "Ziggy Stardust", е  за "Звездния човек, който чака на небето" и иска да се срещне с хора. Продаденият в Лондон ръкопис беше с начална цена 40 000 лири (около 44 600 евро). Той е написан със синьо мастило на лист хартия на квадратчета, формат А4. Виждат се корекциите, които Боуи е направил, и правописните грешки, които е поправил.

Документът е изложен на ретроспективна изложба в музея "Виктория и Албърт" през 2013 г., посветена на Дейвид Боуи, който почина през януари 2016 г. на 69-годишна възраст.

Купувачът е частен колекционер, чиято самоличност не се разкрива. 

На търга "Дейвид Боуи и глем рок" на аукционна къща "Омега окшънс", специализирана в продажби на музикални произведения, са предложени също  плакати и винилови плочи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.