„САЩ са все по-близо до това да станат страна в конфликта”, добави той

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза пред репортери, че „специалната военна операция” в Украйна ще продължи „най-малкото” до „освобождаването” на Донецката народна република, предаде Ройтерс.

Песков: Обвиненията към Русия за нападения над газопроводите са абсурдни

„САЩ са все по-близо до това да станат страна в конфликта в Украйна”, заяви той, цитиран от ТАСС. Песков определи това развитие като „изключително опасно”. И добави: „Руската страна има негативно отношение към изявлението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън за възможността за използване на оръжия, предоставени от Щатите на Украйна, срещу територии, където са проведени референдуми за присъединяване към Русия”, предупреди той.

Медведев към гласувалите на референдумите: Добре дошли у дома, в Русия!

Във връзка с думите на украинския президент Володимир Зеленски, че „няма да има за какво да говори” с руския си колега Владимир Путин, ако Москва признае „референдумите” в четирите окупирани области, Песков отбеляза, че в тези думи „няма нищо ново”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА