МВнР на страната съветва също да се избягват обществените събития

Румънското министерство на външните работи препоръча на румънците, които се намират в Русия, да напуснат страната "възможно най-скоро", а на тези, които планират подобни пътувания, да ги избягват, ако не са наложителни, съобщава телевизия Диджи 24, цитирана от БТА.

САЩ призоваха своите граждани незабавно да напуснат Русия

"МВнР напомня и настоятелно повтаря препоръките, отправени до румънските граждани още през февруари т. г., да избягват неналожителните пътувания в Руската федерация, а тези, които се намират временно в тази страна, да обмислят напускането на територията на Руската федерация възможно най-скоро", се посочва в съобщение на министерството.

Същевременно министерството препоръчва на румънските граждани, намиращи се на територията на Руската федерация, да проявяват повишено внимание, да избягват обществените събирания или струпванията на много хора и да не се ангажират в провеждането на протестни акции или други демонстрации, които могат да породят насилие.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА