Според него връщането на хартиената бюлетина не е повод за коалиция с ГЕРБ и ДПС

Вероятността да има плаващи мнозинства е доста голяма. БСП ще бъде стълб за социална гаранция, че българските граждани ще имат осигурена зима. Това каза Иван Иванов, БСП за "Твоят ден".

В тази тежка ситуация трябва да се намери формула, в която някой да поеме отговорността за управлението. В противен случай сме изправени пред опасността или да не се приеме, или да се приеме популистки бюджет. Мисля, че намерихме допирни точки за бюджета при разговорите с ГЕРБ, и ДПС, и ПП, заяви той. И увери, че връщането на хартиената бюлетина не е повод за коалиция с ГЕРБ и ДПС.

Свиленски: Подкрепата за Рашидов и хартиената бюлетина не може да са повод за коалиция

По думите му сред приоритетите в новия бюджет са увеличението на минималната заплата, продължаване на социалните плащания, подкрепата за бизнеса, компенсаците за тока. "Има близо 1 млрд. бюджетен излишък към този момент, което означава, че не се правят излишни харчове. Средства за мерките има. Предложенията ни ще бъдат насочени към неутрализиране на тежкия удар на инфлацията върху потребителите", посочи Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.