МС предложи удължаване на Бюджет 2022

Правителството официално внесе в парламента  удължаване на Бюджет 2022 вместо нов проектобюджет за следващата година. Това предизвиква остри критики на част от парламентарните сили, които  се опасяват, че държавата ще бъде изправена пред финансов колапс.

Въпреки решението на правителството да не внася нов проектобюджет за следващата година, „Продължаваме Промяната” ще призоват кабинета да го направи с декларация в Народното събрание. „На държавата трябва бюджет. Инициативата е на правителството. Трябва този процес да бъде стартиран и партиите да намерят правилната формула”, заяви Андрей Гюров.

БСП излязоха с остри критики към служебното правителство, но приеха решението и имат друго предложение. „Тези работи с декларации не стават. Ще го приемем на първо четене, а между първо и второ ще направим предложение по текстове в този техния закон за изменение и каним другите парламентарни групи, за да постигнем съгласие какви да са тези предложения”, каза лидерът на левицата Корнелия Нинова. От БСП са категорични - има пари за социални мерки.

ГЕРБ подкрепиха решението на служебния кабинет. „Не харесват удължаването на бюджета, който Радев е длъжен да направи. Аз ако бях да негово място, щях да кажа Асен Василев е направил най-хубавия бюджет. Асен Василев не харесва собствения си бюджет, значи той не е направил нищо. С кои очи се сърди на Радев 4 калпави бюджета и сега вика „Дайте нов”, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook. Според него отказът за разговори от страна на „Продължаваме Промяната” е с цел нови избори.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.