Участват 40 художници

Галерия Сердика представя едновременно изложбите „Бетонни цветя” и Double Vision. Експозицията показва селектираните произведения от изданието на IPEPIndia от 2020 година с куратор Ситара Чоуфла. Селектирани са 40 художници от 13 страни. От българска страна участва Румяна Карастамова. Тя е и автор на изложбата „Бетонни цветя”.

 „Това, от което съм се вдъхновявала за тях, са бетонните конструкции останали от постсоциалистическите монументи, специално тези, които са създадени в природна среда. Като съм търсила контраста между тези огромни, тежки конструкции и природната среда, в която те се намират”, разказа авторката на произведенията Румяна Карастамова.

Колекцията Double Vision  се показва за трети път в света. Първото й представяне е в Норвегия. В момента има изложба и в Бразилия.

„Въпреки, че има 40 автора, които участват в нея, тя всъщност се представя за трети път. Всички произведения са създадени по класически печатни техники”, допълни Румяна Карастамова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Вероника Димитрова