Това каза депутатът от БСП и бивш социален министър

„Асен Василев каза, че БСП не е потенциален партньор, но аз трябва да ви кажа, че БСП също не изгаря от желание да е партньор с „Продължаваме Промяната”. Това каза в ефира на „Събуди се” депутатът от левицата и бивш социален министър Георги Гьоков.

По думите му отговорността към България обаче изисква диалог и компромиси. Гьоков увери, че левицата няма да позволи никой да подменя предизборните им ангажименти или да им поставя условия. „Защо да не поставяме условия да направи ПП стъпка назад, за да влезем в управление, а трябва БСП да направи тази стъпка?”, попита депутатът.

Сачева: Не сме изчерпали възможностите на първия мандат

Въпреки че парламентарната група на БСП гласува „За” удължаването на Бюджет 2022, самият Гьоков заяви, че е бил против това решение. „Надделя мнението в ПГ, че е добре да бъде вкаран такъв бюджет, ако продължава да се инати служебното правителство и да не внася истински бюджет за 2023 г.”, допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.