Идеята е на Фондация „Солидарност в действие”

Наръчникът за публично открояване на жени с обществен принос на регионално ниво, е дело на Фондация „Солидарност в действие”. В него те споделят своя опит при организирането на регионални инициативи за даване на видимост на постиженията на жени.

„Нашата инициатива се случва за втора поредна година, като това, което правим, е да каним местните общности през онлайн формуляр, който сме създали, да номинират жените, които според тях, имат позитивен ефект върху местните общности в културен, социален, икономически план”, разказа Маги Назер от Фондация „Солидарност в действие”.

Вече има и 20 наградени жени, сред които артисти, културни дейци, жени, които имат опит в политиката и социалната сфера.

„Създаваме кратки филми, които популяризираме в социалните мрежи. Опитваме се да създадем повече диалог по отношение правата на жените, особено в малките населени места и да вдъхновим младите момичета и жени, като има покажем колко е голям приносът на жените в нашето общество”, допълни Назер.

Една от награждаваните жени е Елена Левачка от с. Дрен, която през целия си живот се е старала да бъде в помощ на другите.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.