Фокусът беше поставен върху силата на технологиите

Международната конференция за образованието се състоя в Пловдив. На нея учители и директори обсъдиха социалното и емоционално образование и проектно базираното учене.

„На конференцията се показаха най-добрите примери за това как да използваме дигитални технологии и да се чувстваме добре”, обясни Александър Ангелов, управител на Център за творческо обучение.

Учениците получават най-много информация през дигиталните устройства. „И е важно учителите да разбират как не да се конкурират с технологиите, а да създадат позитивна среда в класната стая”, допълни Ангелов.

Савина Славкова и Миа Глигорова са ученички в 11 клас във Втора английска гимназия. Те се обучават по модела 1:1. Той представлява интерактивен начин на обучение, в който всеки ученик си има устройство, което може да носи навсякъде със себе си. 

„На първо място имаш широк набор от различни ресурси, с които да работиш и с които да си помагаш. Вкарваш частичка от себе си във всяко нещо, което правиш. Това разширява креативността ни”, разказа Савина Славкова.

„В началото ни се струваше много интересно. Съответно като всяко ново нещо срещнахме и трудности. Но смятам, че именно те ни накараха да израснем и да прегърнем с широки обятия това обучение”, допълни ученичката.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.