Певицата е най-номинираният изпълнител в историята

Тази година в надпреварата за наградие "Грами" фаворит е Бионсе с девет номинации. Певицата е най-номинираният изпълнител в историята, изравнявайки се със съпруга си Джей Зи, като и двамата са отбелязали 88 номинации през цялата си кариера.

Нейният албум Renaissance е кандидат за "Албум на годината", докато хитът Break My Soul е с номинация за песен и запис на годината. Бионсе получи допълнителни похвали както в танц/електроника, така и в R&B категории.

Бионсе има 28 "Грами"-та и ако спечели повече през следващата година, потенциално може да подобри рекорда на диригента Георг Солти от 31 статуетки. В момента тя си дели с Куинси Джоунс второто място по награди.

Бионсе на 41: Красива, секси и по-успешна от всякога (СНИМКИ ПРЕДИ И СЕГА)

След певицата се нарежа Кендрик Ламар, който отбеляза осем номинации. Той ще се изправя срещу Бионсе в категориите за албум, песен и запис на годината. Конкуренцията му в рап секцията включва DJ Khaled и Future.
 
Записът на годината включва конкуренция от Abba, Brandi Carlile, Steve Lacy, Harry Styles, Lizzo, Doja Cat, Mary J Blige и Adele, които събраха седем номинации. Карлайл я изравни със седем.
 
През 2017 г. Адел победи Бионсе за "Албум на годината" и отдаде почит към певицата в своята реч като каза: „Не мога да приема тази награда и съм много смирена, много благодарна, но моят живот е Бионсе. Нейният албум Lemonade беше толкова монументален и толкова добре обмислен“ - каза Адел на сцената.
 
Хари Стайлс, DJ Khaled, Future, The-Dream, Randy Merrill и Mary J Blige получиха по шест номинации.
 
Италианската рок група Måneskin са номинирани в категорията за "Най-добър нов изпълнител".
 
Номинираните звезди, които обикновено не са свързани с музиката, включват Аманда Горман, Патън Осуалт, Мел Брукс и Виола Дейвис за версията на мемоарите й за аудиокнига. Ако Дейвис спечели, тя ще стане част от Egot club, след като вече е спечелила "Еми", "Оскар" и "Тони".
  
Церемонията по връчването на 65-ите награди "Грами" ще се проведе на 5 февруари.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.