Георги Мараджиев ще дава показания пред „Икономическа полиция”

Отведоха за разпит кмета на Стамболийски след масирана полицейска акция в града. Георги Мараджиев, който е и областен координатор на ГЕРБ, ще дава показания пред „Икономическа полиция”.  

ГЕРБ за проверките на кмета на Стамболийски: Поредна демонстрация на полицейщина

Специализираната акция се провежда по линия на евентуални злоупотреби с еврофондове. От сутринта на различни адреси в Стамболийски се извършват претърсвания. Проверена беше и фабриката на сина на кмета.

Мараджиев посочи, че сутринта му е било съобщено, че е задържан за 24 часа. „Явно има задача да се „сготвят” хора, които работят и имат политическо бъдеще. В момента се извършва политическа акция срещу мен, защото съм областен координатор”, смята кметът.

От ГЕРБ също коментираха случилото се. Според партията акцията е била поредна демонстрация на полицейщина. „Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС остро протестира срещу полицейските репресии в страната”, посочи Десислава Атанасова.


Депутатът от Възраждане Стоян Таслаков, който е и жител на Стамболийски твърди, че акцията е след негов сигнал. 

„Едни от най-фрапиращите съмнения са обществените поръчки и как една фирма получава повечето обществени поръчки в община Стамболийски“, каза на брифинг на партията Таслаков. 

Междувременно пред сградата на Община Стамболийски се събраха хора на протест и в подкрепа на кмета Георги Мараджиев.

Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.