Доброволците осигуряват хранителни продукти

Кампания помага на пострадали от наводненията в Карловско. Доброволци раздадоха кашони с храна на нуждаещи се. От бедствието изминаха четири месеца.

„Хората продължават да бедстват. За храната успяхме до някаква степен да се погрижим. И не само ние - и други организации се включиха. Даже наши колеги от Казанлък раздадоха подаръци на децата. Топлина имат. Покрив също, но държавата продължава да я няма там. Има хора, чиито къщи са отнесени и са вкарани в категория „залят двор” или „леко унищожено имущество”, разказа Любомир Чакъров, доброволец и организатор на кампанията.

Пострадалите са разделени по групи според размера на щетите. В кампанията са се включили десетки доброволци. Раздали са около 80 кашона с храна.

„Това, което най-много ме жегна, беше жена, която е дъщеря на една от пострадалите, които са живеели в Каравелово, които до ден днешен нито държавата, нито общината ги е потърсила, за каквато и да е помощ”, разказа още Любомир Чакъров.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook