Той е задържан за трафик на хора

Скандалният инфлуенсър Андрю Тейт остава в затвора в Румъния поне още 30 дни. Това поиска прокуратурата срещу бившия кикбоксър, който е задържан по обвинения в трафик на хора, сексуално насилие и организиране на престъпна група. 

Името на 36-годишният бивш кикбоксьор Андрю Тейт нашумява през годините с редица скандали във Великобритания. През 2016-та година той е изхвърлен от къщата на “Биг Брадър”, след като в социалните мрежи изтича видео, в което Тейт бие жена с колан. 

Арестуваха популярния инфлуенсър Андрю Тейт за трафик на жени

Въпреки, че скандалът скоро е потушен, след като Тейт заявява, че всичко снимано във видеото е по общо съгласие, името му продължава да разтърсва социалните мрежи. Той е премахнат от Туитър след изказвания, че ако жена се постави сама в ситуация, в която има опасност да бъде изнасилена, то тя трябва да понесе част от отговорността.“Смятам, че като мъж - трябва да платя на първа среща, да отварям вратите за нея, да я защитавам, да се грижа за нея. Тя е моя жена и аз трябва да й помагам с проблемите й. Съгласни сте с тази база, но като надградя - ме наричате сексист. Като продължение - ако имам отговорност, трябва да имам и авторитет… Например, не можеш да имаш отговорност към куче или дете, или жена, ако те не ти се подчиняват”, казва Тейт. 

Той създава организация, в която жени, създават еротично съдържание в интернет. Самият Тейт твърди, че това му донася по поне 600 000 лири на месец. Това му създава проблеми с полицията и не след дълго Андрю Тейт се мести в Румъния. 

“Харесвам Източна Европа като цяло, защото корупцията е лесно достъпна. Обижда ме, че полицай в Англия ще ме спре за превишена скорост и ще откаже да вземе подкуп”, казва още скандалният инфлуенсър. 

Във вече изтрито видео в YouTube, Тейт допълва, че 40% от причините да се премести в Румъния е, че там по-лесно да се премахнат обвинения в изнасилване - обвинения, отправяни срещу него преди, за които той твърди, че са фалшиви.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.