Ние ще формулираме пет приоритета, допълни депутатът

ДБ има капацитета да приеме третия мандат и да направи всичко възможно България да има правителство през следващата година, но това може да стане само с ясни приоритети. Аз не съм песимист, а смятам, че ако ДБ получи мандата, може да реализира успешно управление. Това каза Атанас Славов от "Демократична България" в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

В очакване на третия мандат: В чии ръце ще попадне папката

"Ние ще формулираме пет приоритета - членство в еврозоната и в Шенген, приемане на законите по ПВУ, модернизация на армията и съдебната реформа. Около тях може да се формира мнозинство", разкри той. 

По думите му няма достатъчно подкрепа за коалиционно управление. "То се създава с визия за цял мандат и съгласие по всички политики. Сега обаче трябва да се подходи фокусирано и конкретно. Нужно е обединение по политики и приоритети. Вече сме показали, че можем да намираме широки обединения. Можем да разчитаме на подкрепата на ПП", коментира Славов. 

Според него, ако ДБ получи мандата, ще започнат разговори с всички. "Моделът ГЕРБ окончателно е разграден, Борисов никога повече няма да е премиер. Те трябва да бъдат тествани за кои теми са готови да дадат подкрепа", посочи той.

Народният представител коментира и появилите се твърдения, че арестуваният у нас британец Дейвид Бодилл се е бил натанил във фермата на депутата от ДБ Албена Симеонова в плевенското село Любеново. "Предстои този въпрос да се постави на закрито заседание в пленарна зала. Ние ще подкрепим изслушване на министъра на вътрешните работи и на председателя на ДАНС за изясняване на всички факти и обстоятелства около задържането на британския гражданин.  Искрено се надявам колегата Симеонова да не е била заплашена при осъществения контакт", заяви Славов.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.