По думите му правителството трябва да бъде българско, не евроатлантическо

БСП направи всичко възможно да не отидем на избори, а да намерим решения. В момента сме без бюджет за 2023 г., а при 15% инфлация няма как общините да издържат на този бюджет. Тези дни чувам, че служебният кабинет има намерение да внесе бюджет за 2023 г. в последните си дни, така ще признаят грубата си грешка. Това каза за "Офанзива" Румен Гечев от БСП.

По думите му правителството трябва да бъде българско, не евроатлантическо. "Няма такова нещо като техническо правителство, то може да бъде само политическо. Не бива да има щампа "евроатлантическо", защото се разбира като кой ще бъде най-големият слуга на Вашингтон. БСП беше най-близо до правителство с третия мандат. Победа за нас ще бъде, ако може да се направи правителство, което да работи за България, а трябва да подобрим и резултата си", смята той.

Нинова: Всички, които подкрепиха износа на оръжие за Украйна, се обединиха, за да обвинят БСП

Според него Конгресът на БСП ще мине спокойно и няма да има "революции". "Новите леви проекти не предлагат нищо ново, не са заплаха за БСП. Ние спомогнахме за решения за държавата в енергетиката, в социалните програми и демографските проблеми. Служебният кабинет управлява по-дълго от редовните напоследък, а това е смесване на властите, трябва да се промени конституционно", посочи Гечев. И допълни, че  "Уестингхаус" е "подритвана от няколко страни" и реакторите им не работят, а имат и преразход, затова БСП е подала сигнал до КС.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.