По думите му формулировката за референдум за президентска република има за цел да заобиколи закона

Обединението на ДБ и ПП ще бъде печеливша формула за изборите. В отиващия си парламент партиите на статуквото бяха доста единни, затова и ние трябва да отговорим с консолидация. Това каза Милен Матеев от "Продължаваме Промяната" за "Офанзива".

ПП са внесли жалба срещу измененията в Изборния кодекс. "Можем да ги групираме в няколко групи. На първо място смятаме, че е нарушен принципа на равно изборно право на всички граждани - на някои им се дава възможност да избират как да гласуват, на други не. За противоконституционно смятаме, че е нарушен принципът вотът да бъде таен, с бюлетината, разпечатана от машината има проблем с тайната на вота. Нарушени са принципите за законност на правовата държава, защото промените бяха приети между първо и второ гласуване и не са минали изискуемата проверка", коментира той.

ДСБ получи мандат за преговори с ПП за общо явяване на избори

По думите му формулировката за референдум за президентска република има за цел да заобиколи закона. "Законопроектът за механизъм за разследване на главния прокурор няма шанс да стане действащ закон в този парламент. Имаме добър механизъм, дай Боже в следващо Народно събрание да бъде приет", посочи Матеев. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.