Каква ще е съдбата на стадион „Раковски”

Каква е съдбата на столичния стадион „Раковски”, който се стопанисва от МВР. След изказване на вътрешния министър от парламентарната трибуна в края на миналата седмица, стана ясно, че се предвижда изцяло нова концепция за модернизация на мястото и изграждане на зала за художествена гимнастика.Означава ли това обаче, че от спортния комплекс ще бъде изгонен футболен клуб „Левски-Раковски”? 

На стадиона има необезопасени съоръжения и храсти, които никой не чисти. Според Станислав Ангелов - Пелето момчетата са се адаптирали към разрухата. "Децата се налага да си гонят топките в бурени и мръсотия. Многократно сме подавали сигнали да се почиства и поддържа. Децата се качват навсякъде, козирките не са обезопасени. Поне по 100 случая има на година на рискови ситуации. Имаме добри отношения със служителите на стадиона, но е нужно генерално решение на проблемите. Няма назначен нито един човек за почистване и поддръжка", заяви той. И допълни, че залата за художествена гимнастика няма да се отрази на футбола на стадиона. 

СЪДБАТА НА СТАДИОН “РАКОВСКИ”: Ще останат ли над 500 деца без място за тренировки по футбол

"Интересно е защо на нас не се позволява да правим нещо, а това е с държавни пари. Трябва да се помогне най-много на спортовете, които не вървят", смята Ангелов. 

Треньорът на втория отбор Радослав Георгиев призовава да се обърне внимание на социалното значение на стадиона. "Ако им се отнеме възможността да спортуват? Някои ще опитат на други места, втори ще се откажат, трети ще тръгнат в грешна посока", опасява се той. 

Според играчите условията не са толкова лоши, а каляват трениращите. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.