Искът му е за 250 000 лв., първоначално - за 25 000 лв.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев съди депутата от ГЕРБ и бивш икономически министър Делян Добрев за клевета, пише "24 часа", позовавайки се на Софийския градски съд.

Все още няма дата за заседание, разменят се книжа. Искът на Василев към Добрев е за 250 хил. лв. Според процедурата искът първо ще бъде разгледан частично - за 25 100 лв., колкото е минималният праг, за да се гледа делото в градския, а не в районния съд.

По същия начин Кирил Петков съди Бойко Борисов, за половин милион, но частичният иск е за 10 хил. лв. и затова е в Софийския районен съд като първа инстанция.

На страницата на Добрев са видни и обобщения по адрес на "Продължаваме промяната".

Повод да води дело срещу съученика си от Математическата гимназия в Хасково Василев взел от статуси във Фейсбук и коментари в медиите.

Преди ден Добрев е написал на стената си във Фейсбук : „Какво означава да си от добрите сили” и отговаря като прави аналог между побоя над секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков и канадския паспорт на бившия премиер Кирил Петков. Добрев пояснява, че този първи урок е за всички 20 000 мераклии, които гладят ризи за новото обединение на добрите сили. 

"В парламента попитах депутатите колко от тях мислят, че Асен Василев не е вземал тлъсти комисионни от газа и горивата? 1 вдигна ръка. Тоест 239 смятат, че е вземал!", е друг пост на Делян Добрев в социалната мрежа, който според Василев е уронил престижа и доброто му име.

Бившият финансов министър от кабинета „Петков” вече съди Тошко Йорданов от "Има такъв народ", а делото отново е в Софийския градски съд.

Така серията от граждански искове между политици продължава. Част от нея са делата на Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, на бившия главен прокурор и бивш председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров срещу Кирил Петков, ГЕРБ съди Бойко Рашков. Слави Трифонов също води дела срещу Петков и Василев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.