Чудесна идея е да обърнем внимание на офертите за организирани почивки

Когато дойде моментът да изберем дестинация за почивка в чужбина, е нужно да можем да си отговорим на няколко важни въпроса. Дали предпочитаме дълга разходка в музей, или повече ни допада да пием коктейл на екзотичен плаж? В случай, че ни липсва свободно време да измислим всеки детайл по екскурзията ни, със сигурност е чудесна идея да обърнем внимание на офертите за организирани почивки. Освен това можем и да се възползваме от предложенията за ранни записвания - така доста популярни райски кътчета могат да ни излязат бюджетни, съветват от туристическа агенция Екватор БГ.

Кои са най-търсените дестинации за почивка в чужбина?

Нека разгледаме малко по-конкретно различните страни зад граница, които са чудесен вариант за почивка в чужбина:

  1. Турция

    Турция израства от някога страховитата Османска империя, която разгръща владенията си в най-богатия културно-исторически регион на кръстопътя на европейските и азиатските цивилизации. Бреговете на страната се мият от три морета: Средиземно, Черно и Егейско море. Освен невероятни плажове, на територията на страната има множество културни и исторически забележителности, които заслужават вниманието на всеки пътешественик. Едно от най-интересните (и задължителни при посещение в Турция) места е включеният в списъка на ЮНЕСКО Памуккале. Кападокия и Босненският проток също стават все по-популярни за туристически визити. Ол инклузив системата във всеки курорт е на изключително високо ниво, което не спира да привлича гости от цял свят.

  2. Гърция

    Това е друга локация близо до нашите граници, която е все по-предпочитана за почивка в чужбина. Необятните гръцки острови предлагат усещането за далечно и екзотично място. В тази страна летните месеци са малко повече отколкото при нас, което дава възможност за удължаване на летния сезон. Разположена в южната част на Балканския полуостров, тя е лидер по отношение на историческо, културно и археологическо наследство. Нейна столица е Атина, който е и един от най-старите градове в света. Няма как да пропуснете места като Акропола, Партенон и Театърът на Дионис, когато сте на почивка в Гърция. От островите, които представляват голяма част от територията на тази страна, най-предпочитани са Санторини, Халкидики и Корфу.

  3. Тунис

    Това е държава в северозападна Африка, разположена на брега на Средиземно море, по средата между Атлантическия океан и делтата на Нил, която несъмнено е страхотна локация за почивка в чужбина. Природата е дала на тази страна на вечното лято комфортен климат, разнообразни пейзажи, както уникална флора и фауна. Прорязана от заливи и морски брегове, плажната ивица на Тунис е великолепна, а много от древните сгради и дори цели градски комплекси, построени от древни архитекти, са признати от експертите на ЮНЕСКО за обекти на световното наследство на човешката цивилизация.

  4. Египет

    Търсейки къде да отидем на почивка в чужбина, няма как да не разгледаме офертите за Египет. Легенди за велики божества и фараони, величествени пирамиди и невероятни плажове, са само част от нещата, които ще привлекат вниманието ви към тази страна. Особено ако желаете да прекарате зимните празници на топло, това определено е добра идея. Ще откриете различни пакети с възможност за резервации в страхотни хотели.

  5. Дубай

    Дубай е страхотно предложение за почивка в чужбина за хората, които обичат лукса. Ако обичате шопинга по време на екскурзии, то несъмнено това ще ви стане любима дестинация. Невероятните молове и търговски центрове предлагат толкова много интересни стоки, че няма начин да си тръгнете оттук с празни ръце. Освен това, на територията на тези райски за шопинг маниаците места ще откриете, че можете да карате дори и ски на импровизирана за целта писта. Забавленията, които можете да срещнете, със сигурност ще ви изненадат.

  6. Тайланд

    Този земен рай със сигурност е чудесно решение за почивка в чужбина, особено ако имате предпочитания към екзотичните страни. Неслучайно го наричат “Страната на усмивките”. Там не само туристите, но и местните жители са винаги усмихнати и приветливи. Банкок предлага множество забележителности, които биха били интересни за разглеждане, като например Кралският дворец или Храмът на изумрудения Буда. Като добавим към това и райските плажове, остров Пукет, както и остров Кох Тапу, известен още като Джеймс Бонд, това определено е място, от което няма да ви се тръгва.

  7. Израел

    Израел е държава в Близкия изток, която е добър вариант за почивка в чужбина. Това е страна на дълбоко почитани религиозни светилища, еклектична култура, процъфтяващи градове и разнообразни природни пейзажи, от високи планини до зелени долини и безводни пустини. Той привлича огромен брой туристи, а пътуването ги променя, тъй като Светите земи не оставят никого безразличен. Йерусалим е пълен с места от световно значение. Църквата Божи гроб, Стената на плача, Тъжният път и още много запомнящи се забележителности.

Определено трябва внимателно да изберете къде искате да отидете на почивка в чужбина, за да можете да попаднете на най-подходящото място за вас и вашите представи за екскурзия.

За какво да внимавате на почивка в чужбина?

Винаги се информирайте предварително за законите и пропускателните режими в страната, която сте си избрали. Дали имате нужда от виза или покана, дали има необичайни норми за спазване и т.н. Също така е добре да обмените пари предварително, за да сте винаги подготвени за всякаква ситуация. Подарете си една запомняща се почивка в чужбина и вземете максимума от всяко преживяване!